10/09/2007

MELODİK KIYAFETLER


BU SEZON ETEKLER VE BLUZLARA EKLENEN PİLİLER ONLARI ÖYLESİNE MUTLU EDİYOR Kİ KIYAFETLER ŞARKI SÖYLEMEYE BAŞLIYOR. KIYAFETLERE, AKERDEON GÖREVİNİ ÜSTLENEN PİLİLER EŞLİK EDİYOR. VOKALLERDE İSE VÜCUDA OTURAN CEKETLER, MARY JANE’LER VE ŞAPKALARI GÖRÜYORUZ.

Melodik pilili eteğin hafızalarımızda yer alan bir fotoğraf netliğindeki imgesini Marilyn Monroe’ya borçluyuz. Monroe, ‘The Seven Year Itch’ filminin setinde bir mazgalın üzerinde dururken uçuşan pilili eteğinin havalanmasını önlemeye çalışırken tarihin en seksi pozlarından birini vermişti. Pilinin 90’lı yıllardaki zaferinin mimarı avangart moda tasarımcısı Issey Miyake oldu. İlk kez 1993 yılında yarattığı ‘Pleat Please’ koleksiyonu sadece pilili kıyafetlerden oluşuyordu. Miyake’nin pilili harikaları halen Issey Miyake mağazalarında satılıyor.
Pilili etekler sezonun en feminen parçalarından biri olma özelliğine sahip. Dizde biten pilili eteğin üzerine giyeceğiniz balıkçı yaka triko ve vücuda oturan ceket kombinasyonu sezonun özeti niteliğinde. “Bu kadar hanım hanımcık görünmek bana göre değil” diyecek olursanız tercihinizi pilili mini eteklerden yana kullanmalısınız. Diz altı eteklerin bu sezon minileri tahtından ettiğini göz ardı etmemekte fayda var.
All 06

No comments:

Post a Comment