27/09/2007

UZAKDOĞU'DAN İTALYA'YA UZANAN YOLCULUK

Kadifenin Uzakdoğu’dan İtalya’ya yaptığı yolculukta ona Arap tüccarlar eşlik etmişti. Bu sayede İtalya, 12. yüzyıldan 18. yüzyıla kadar kadifenin en çok üretildiği ülke oldu. Kadife, Avrupa’nın diğer ülkelerinde de kendini göstermek isteyince bu kez Venedik ve Floransa’daki tüccarlar tuttu onun elinden.

En zengin ve gösterişli kumaşlardan biri olan kadife, yolculuğunun başında aristokrasinin vazgeçilmez kumaşıydı. Yolculuk boyunca uğradığı her ülke onun sosyal statü basamaklarını birer birer inmesine yardımcı oldu. Kadife, aristokrasinin tekelinden kurtulmayı başardığında modanın en sevdiği kumaşlardan biri haline geldi.
Bu sezon birçok defilede karşımıza çıktı kumaşların en asili. Paul Smith’in feminen ve maskülen öğelerle süslü koleksiyonunda kadife ceket ve elbiseler göze çarptı. Amerikan Vogue dergisinin editörü Anna Wintour’ın İngiliz modasının en parlak yıldızlarından biri ilan ettiği Christopher Kane’in Londra Moda Haftası’nda sergilediği ikinci koleksiyonundaki kırmızı şarap rengindeki kadife elbise kalp atışlarımızı hızlandırdı.
Podyumda kadifeyi gördükten sizlerin de sezonun öğütlerini dinleyen biri olarak kadife kıyafetler edinmek isteyeceğinizi biliyoruz. Baştan ayağa kadife kıyafetlere bürünmekten kaçınmalısınız. Kadife bir cekete jean veya kumaş pantolon eşlik etmeli. Kadife pantolonun tamamlayıcısı ise saten bir gömlek olabilir.

All 07

No comments:

Post a Comment