10/12/2007

MİDAS DOKUNUŞU


BU SEZON, KRAL MİDAS’IN ELİ, MODA DÜNYASININ ÜZERİNE DEĞİNCE DORE KIYAFET VE AKSESUARLAR IŞILTILARIYLA HER YANI AYDINLATMAYA BAŞLADI.

Yunan mitolojisine göre, şarap tanrısı Dionysos, arkadaşını sarayında en iyi şekilde ağırlayan Kral Midas’a kendisinden ne dilerse gerçekleştireceğini söyler. Bunun üzerine Midas da dokunduğu her şeyin altına dönüşmesini ister. Dionysos, bu dileği gerçekleştirir ve böylece Midas’ın elinin değdiği her şey bir anda altın oluverir.
Bu sezon, birçok defile, Kral Midas’ın sihirli dokunuşundan nasibini almış gibiydi. Dorenin hakimiyeti, koleksiyonları dört gözle bekleyenlerin gözlerini kamaştırdı. Christian Lacroix defilesinde asalet simgeleri doreyle siyahın müthiş birlikteliğine tanıklık ettik. Alexander McQueen’in Salem cadı avlarından ilham alarak hazırladığı teatral koleksiyonunda dore ve payet göz kamaştırıcı ikili olarak yer aldı. Dolce&Gabbana defilesiyse dorenin resmi geçidi gibiydi adeta.
Dore, iddialı ve göz alıcı bir renk olduğu için kullanımının biraz zor olduğu gerçek. Bir altın kütlesi gibi görünmemek için baştan ayağa dore giyinmekten kaçınmalısınız. Bu rengi, siyah ve bejle kambinleyerek en iyi sonucu alabilirsiniz. “Fazla ışıltı bana göre değil” diyenler, tercihlerini dore aksesuarlardan yana kullanabilir.
All 09

No comments:

Post a Comment