03/10/2007

HOŞÇAKAL ROMANTİZM

MODA, ARDINDA GÖZÜ YAŞLI FIRFIRLAR, VOLANLAR VE ÇİÇEKLER BIRAKARAK ROMANTİZMLE YOLLARINI AYIRDI. “BU SEZON DAHA SERT VE ASİ KADINLAR GÖRMEK İSTEDİĞİNİ” SÖYLEYEN MODANIN DERİYLE FLÖRTÜ DE BÖYLECE BAŞLAMIŞ OLDU.

Yaz boyunca bizleri puantiyeler, çiçekler ve fırfırlarla süsledi moda. Kadınlar, hacimli elbiseler, robadan tunikler ve mini eteklerle küçük kız çocuklarından farksızdı. Havada romantizm kokusu vardı. Moda, bu sezon havadaki romantizm bulutlarını dağıtmanın zamanının geldiğine karar verdi. Modanın değişen halet-i ruhiyesi doğrultusunda kadınlar güçlü ve sert görünmeliydi. Bunun için de derilere bürünmenin vakti gelmişti.
Modanın ruh halindeki bu değişikliği ilk sezenler her zamanki gibi moda tasarımcıları oldu. Burberry’nin yaratıcısı Christopher Bailey, “Güzel İngiliz gülünün üzerinde dikenler oluştu” diyerek özetlediği koleksiyonunda deriye ve metal detaylara yer verdi. Miu Miu ve Louis Vuitton defilelerindeki deri etekler dikkat çekiciydi. Christopher Kane’in koleksiyonu kadifeyle derinin mutlu birlikteliğinin kanıtı oldu. Jean Paul Gaultier tarafından tasarlanan Hermés koleksiyonunda deri trençkotlar ve şapkalar göze çarptı.

All 07

No comments:

Post a Comment