14/09/2008

KAŞMİR AŞKINA


Kaşmiri orta yaş üstü ve pahalı imajından kurtarmak için son derece cool çizgilere sahip kaşmirler tasarlayan Esra Bezek, sahip olduğu ürünlere bayılan milyonlarca aşığının olmasını istiyor.

Nereden aklına geldi kaşmir gibi lüks bir ipliği kullanarak tasarım yapmaya başlamak?
Parsons’da okurken hazırladığım projenin üstünde çalışırken kaşmirle ilgili bir şey yapmayı aklıma koymuştum. Triko üreticisi bir arkadaşıma kesinlikle kaşmirle ilgilenmesini söylerken de kendimi işin için buldum. Bu kadar değerli ve özel bir iplikle çalışmak gerçekten keyif verici. Sanırım beni heyecanlandıran da bu oldu. Ayrıca, sahip olduğu pazar değeri ve değişen tüketici talepleri de kaşmiri benim için cazip kıldı.

Kaşmir dendiğinde ilk akla gelen klasik kesimli hırkalar ve kazaklar oluyor. Senin tasarımlarınsa bu algıyı tamamen değiştirir nitelikte. Bir klasiğe hayat öpücüğü vererek onu daha genç ve cool hale getirmeyi nasıl başardın?
Cashmere In Love ile hedefim, kaşmir sevenlerin sayısını artırmak ve kaşmiri uzak, klasik, daha çok orta yaş üstü ve pahalı görüntüsünden kurtarmak. Bunu modern detaylarla, renklerle ve farklı yaklaşımlarla yarattığımız koleksiyonlarla sağlamaya çalışıyoruz.

Kimler Cashmere in Love giymeyi tercih ediyor?
Öncelikle kaşmiri tanıyan ve sevenler ama aradığını bulamayanlar. Kaşmiri tanıdıkça sevebilecek olanlara ulaşmak ve onları da kaşmir aşığı yapmak istiyorum.

Butiğin Nisantaşı'nın en işlek caddelerinden birinin üzerinde bir apartman dairesinde. Burayı seçmenin sebebi biraz niş kalmak istemen mi?
Açıkçası ekibimizi oluşturmadan, kalitemizi ve sistemimizi kurmadan sokak üstü veya AVM’lerde bir konumlamayı erken buldum. Ama bu süreçte de merkezi ve şık bir noktada olmak gerektiğinin önemini bilerek Teşvikiye Caddesi’nin işlek bir noktasını seçtik. Cashmere In Love, birçok noktaya dağıldığı zaman da niş kalacak. Bunu, az sayıda üretilen parçalar, çeşitlilik ve gerçekten önem verdiğim kaliteyle sağlayacağım.

Cashmere in Love'la ilgili en büyük hayalin nedir?
Tek hayalim, dünyanın birçok noktasında Cashmere In Love giymekten mutluluk duyan, sahip olduğu ürünlere bayılan milyonlarca aşığımızın olması.

Herkesi kaşmir aşığı yapmak için tek bir cümle söyleyecek olsan bu ne olurdu?
Kaşmire kelimelerle değil, dokunarak aşık olursunuz. Ona aşık olmak için onu hissetmeniz gerekir.
Time Out Ekim'08

No comments:

Post a Comment