28/05/2007

Cinderella düşü gerçeğe dönüşüyor

Ayakkabı dolabınız ününü ayakkabı çılgınlığına borçlu olan Filipinlerin eski first lady’si Imelda Marcos’unkini aratmıyor ama siz yine de aradığınız modeli bulamadığınızı düşünüyorsunuz. Ayakkabınızın, Cinderella’nın camdan pabuçları kadar özel olmasını istiyorsunuz. Bir davet çıkışında merdivenlerden inerken düşürdüğünüzde onu bir prensin bulacağı günü bekliyorsunuz sabırsızlıkla. Sergio Rossi’nin ‘Foot couture’ servisiyle size özel ayakkabılar tasarlanıyor ve düşünüz gerçeğe dönüştürülüyor.

Marilyn Monroe kadınların en yakın arkadaşının mücevherler olduğunu söylemişti. Oysa ayakkabılar, kadınların kalbini mücevherlerden çok daha önce çalarak masallara bile konu oldu. Cinderella masalının başkahramanı camdan pabuçları ya da The Wizard of Oz’un Dorothy’sinin pırıl pırıl kırmızı ayakkabılarını kim unutabilir? Daha çocukken masallarda ayakkabılarla tanışan kadınlar, hayatlarının geri kalanında hep daha fazla ayakkabıya ihtiyaçları olduğunu düşünürler. Ayakkabı alışverişlerini hiçbir zaman ihtiyaçları doğrultusunda yapmazlar. Ayakkabı söz konusu olduğunda işin içine önlenemez bir sahip olma arzusu girer ve kadınlar dolapta onları bekleyen ayakkabıların sayısına aldırmadan bu arzuya boyun eğerler. Camilla Morton ‘How to Walk in High Heels’ adlı kitabında “Ayakkabılar bir kutu çikolata gibi. Tek farkları kalorisiz olmaları. Kadınların her ruh hali için farklı bir ayakkabıya ihtiyacı var ve bir kadının birçok farklı ruh hali olduğunu herkes bilir” diyor.
Etrafımız kendilerini kötü hissettiklerinde bir kutu çikolata yerine bir çift ayakkabıyla mutlu olan kadınlarla dolu. Ayakkabılar, kadın vücuduna yağ ve kalori olarak geri dönmüyor ama kredi kartı ekstresindeki meblağın katlanarak artmasına sebep oluyor. Yine de hiçbir şey onların karınlarını ayakkabılarla doyurmalarına engel olamıyor.
Christian Louboutin, Jimmy Choo ve Manolo Blahnik göz kamaştırıcı ayakkabılarla kadınların aklını başından almak için uğraşırken İtalyan aksesuar devi Sergio Rossi, ‘Foot couture’ servisiyle sipariş üzerine özel tasarım ayakkabılar yaratmaya başladı.
Markanın kreatif direktörü Edmundo Castillo ‘Foot couture’ müşterileriyle özel olarak ilgileniyor ve onların istekleri doğrultusunda hayallerindeki ayakkabıyı tasarlıyor. Ayakkabının topuğundan, kullanılan kumaşa kadar her şey sizin istediğiniz şekilde çizilip hayata geçiriliyor. Yaratılan ayakkabının yeryüzünde bir eşi daha bulunmadığı için kendinizi Cinderella gibi hissetmeniz için gerekli tüm koşullar sağlanmış oluyor.

No comments:

Post a Comment