11/05/2007

Ve tanrı kadını yarattı


Kadınlar mayonun iki parçalı minicik hali bikiniyle tanıştığında yıl 1946’ydı. 1951 yılındaki kainat güzellik yarışmasında giyilmesi yasak olan bu minik mucizenin herkes tarafından kabul görmesi 1957 yapımı Brigitte Bardot filmi “Ve Tanrı Kadını Yarattı” sayesinde gerçekleşti. Sezonun bikinilerini üzerimize giyip Bardot’ya şükranlarımızı sunuyoruz.

19. yüzyılın sonlarına kadar kadınlar, “Eyvah bikini, mayo giyme mevsimi geliyor! Kilo vermem gerekiyor” diyerek ilkbahar boyunca korkulu rüyalar görmezdi. Vücudu açıkta bırakan plaj kıyafetleri giymek ve bronzlaşmak avam karşılanırdı. 1920’lerde kadınların özgürlük savaşçısı Coco Chanel sayesinde güneşlenmek moda olunca kadınlar fazla iddialı olmayan mayolar giymeye başladı. Vücut çok fazla açıkta bırakılmamak şartıyla mayo giyilebilirdi. Mayonun iki küçük parçaya bölünmesi 1946 yılında gerçekleşti. Adını üzerinde nükleer bomba deneyleri yapılan Pasifik okyanusundaki Bikini adasından alan bikiniyi icat eden Fransız mühendis Louis Reard moda sözlüğüne yeni bir sözcük eklemiş oldu ve kadınların plaj alışkanlıkları yavaş yavaş değişmeye başladı. Hollywood yıldızlarının bikinileriyle arz-ı endam ettiği filmler sayesinde bikini beklediği üne kavuştu.
Günümüzde bikini ve mayolar o kadar çeşitlendi ki artık her vücut tipine uygun modelleri bulmak mümkün. Bir tutam bikiniyle bir tutam mayonun karışımından oluşan mayokiniler hayatımıza girdiğinden bu yana seçenekler daha da arttı. Seçenekler artmış olsa da plaj kıyafetleri almak için çıkılan alışverişler hala birçok kadının tüylerini diken diken etmeye yetiyor. Alışveriş öncesi önerilerimi aklınızın bir köşesine yazmak işinizi kolaylaştırabilir. Vücudunuzun gizlemek istediğiniz bölgelerini koyu renklerle, ortaya çıkarmak istediğiniz bölümleri de parlak renkler yardımıyla vurgulayabilirsiniz. Beli kalın olanlar düşük belli modelleri tercih etmeli. Göbek problemini ise yüksek belli bikinilerle çözebilirsiniz. Kusurlarınızı örtmeye çalışırken fazla kapalı bikinilere yönelmeyin. Bu sizi olduğunuzdan daha iri gösterir.

No comments:

Post a Comment