13/04/2007

Fizikle moda el ele


Sezonun içine helyum gazı basılmış gibi görünen elbise ve etekleri gözünüzü korkutmasın. Bunları giydiğiniz zaman uçan balonlar gibi havalanıp uçmayacaksınız. Peki, yer çekimine karşı gelmeden hacimli kıyafetler giymenin yolu nedir?

Fizikle modayı bir araya getirerek volümlü kıyafetlerin moda sahnesinde yer almasını sağlayan ilk tasarımcı Cristobal Balenciaga olur. 1950’lerde tasarımlarıyla kadınların doğada kapladığı yeri artıran Balenciaga’nın en önemli icatlarından biri olan balon etek bu sezonun en çok arzulananlar listesinde üst sıralarda yer alıyor. Moda dünyası dönem dönem hacimli kıyafetleri bizlere sunmuş olsa da, volümün sesi uzun süredir çıkmağı kadar çok çıkıyor bu sezon.
Hacim deyince aklınıza 80’lerin çuval görünümlü modellerini getirmeyin sakın. Ayrıca, hacmin sizi olduğunuzdan daha şişman göstereceği fikrini de hemen atın kafanızdan. Hacimli etek ve elbiseleri giymenin yolu hacmi dengelemekten geçiyor. Balon etekler vücuda oturan gömlekler ve babetlerle kombinlenmeli. Hacimli elbiseleri ise bolerolar ve topuklu sandaletlerinizle giymelisiniz.
“Elbise ve eteklerdeki hacim bana göre değil” diyorsanız, hacmi omuzlarınıza taşımayı öneriyorum. Karpuz kollu gömlekler ve bluzlar çocuksu bir şıklık arayanları sevindiriyor. Omuzlardaki hacim de doğru bir şekilde dengelenerek giyilmeli. Hem geniş formlu, hem de karpuz kollu olan üstler olduğunuzdan kilolu gözükmenize neden olabilir. Bu yüzden doğru orantılamaya özen göstermelisiniz.
Hacimli kıyafetlerle uçmayacağınızı söylemiş olsam da siz yine de bu kıyafetleri giydiğinizde ayaklarınızı yere sıkı basmayı unutmayın.