05/04/2007

Moda Afrika seyahatinde

Moda, bavulunu topladı ve tatil için Afrika’ya gitmeye karar verdiğini açıkladı. Sevenlerine “6 ayda bir yenilenen koleksiyonlar çok yordu beni. Biraz dinlenmeye ihtiyacım var.” dedi. Yaz boyunca Afrika esintili kıyafetler giyersek geri döner misin moda?

Modanın Afrika seyahatini ilk sezinleyenler tasarımcılar oldu. Hermes, Roberto Cavalli, Alessandro dell’Acqua ve Moschino defilelerinde karşımıza çıkan hayvan baskıları tasarımcıların tamtam seslerine kulak verdiğinin kanıtıydı. Vahşi doğanın desenlerini üzerlerinde taşıyan kıyafetlerin antidotu ise çiçekler oldu. Alexander McQueen, Giambattista Valli ve Louis Vuitton koleksiyonlarda açan çiçekler “Havada romantizm kokusu var!” diye haykırıyordu adeta. Hayvan baskıları ve çiçekler podyumlarda arz-ı endam ettikten sonra mağazlardaki yerlerini aldılar.
Leopar ve zebra desenli kıyafet ve aksesuarları giymek için ihtiyacınız olan tek şey biraz cesaret. Hayvan baskılarıyla, seksi görünenlerin bir adım ötesinde yer alan moda kurbanlarının sınırlarına geçmemeye özen göstermelisiniz. Zira bu kıyafetlerin içindeyken seksi görünmekle moda kurbanı olmak arasında çok ince bir çizgi var. Hayvan baskılarını giymenin ilk kuralı sadelik. Baştan ayağa leopar veya zebra desenli kıyafet ve aksesuarlarla vahşi ormanlardan fırlamış gibi görünme tehlikesiyle karşı karşıya kalabilirsiniz. Hayvan baskılarını çok vahşi buluyorsanız safari kıyafetleri sizin için daha doğru bir seçim. Bej renginin hakimiyetinde olan safari topraklarını turuncu ve yeşil gibi renklerle canlandırabililirsiniz. Safari kıyafetlerine canlılık katmanın bir başka yolu da tahta aksesuarlar kullanmak. Afrika ruhunun antidotu çiçeklerse çocuk ruhlu romantikler için.

No comments:

Post a Comment