09/06/2009

Seyirlik olsun

New York Times T Magazine'in editörü Alix Browne'un ağzından dökülen şu inciler muazzam bence:
“Look at the shoes that we wear on a daily basis! I think one of the reasons that fashion editors and fashion people have reputations for being so mean is because their feet are killing them all the time. They’re just irritable because of that, even though they all swear up and down, 'Manolos are really comfortable!' I don’t buy it."
It bag furyası yerini it shoes'a bıraktığından bu yana tasarımcılar ayakkabıları giyilmemek üzere tasarlıyorlar adeta. Bakılsın yeter!
Sonbahar-kış 2009 koleksiyonlarından bir seçki:

YSL

Louis Vuitton


Givenchy


Christian Dior

1 comment:

  1. Çok doğru bir saptama. O, güzel ama giyilmesi cefalı, ayakkabılara aşık olunuş ve satın aldığımızda aldığımız haz ve o ilk giyiş... Bunlar ne derece mutlu ederse etsin, birkaç saat (hatta bazen dakika!) sonra o pembe hayaller, yerini zonklayan ayaklara bırakıyor. Ee, sürekli işkence çeken ayaklarla dolaşan hangi insan fazla optimist olabilir ki? Topuklar çıldırdıkça, tasarımlar zorlaştıkça, mankenler podyumda daha fazla sakatlanma tehlikesi geçirir oldular zaten. Biz de yükseklik korkumuzu test eder gibi, "ne kadar dayanabilirim" şeklinde takılıyoruz. Belli olmaz, bazı yazarlar bu gidişatın sonunda yine normal boylara geleceğimiz görüşündeler, bakalım!

    ReplyDelete