01/08/2009

Erkek Fatma

Maskülen stillerine rağmen feminen bir havaya sahip kadınlara hayranım. Bu hayranlığımı belgelemek için Hollywood'un görkemli yıllarından iki isim zihnimden koşup geliyor. Marlene Dietrich ve Katharine Hepburn, dökümlü pantolonların, mokasen ayakkabıların ve smokinlerin içinde bile 'kadın' görünme konusunda muvaffak olmuş ışıltılı isimler.



Tarzı başarıyla uygulayanları takdir etsem de şahsen maskülen stille ancak Oxford pabuçlar giyerek yakınlaşabilirim. Pantolona bile ayda yılda bir yüz verdiğim düşünülürse maskülenlikle aramdaki mesafenin ne kadar olduğu tasavvur edilebilir. Topshop'ta gözüme kestirdiğim şeker pembesi Oxford'lar halen alınacaklar listemde sırada bekliyor. Ancak aşağıda arz-ı endam etmekte olan ayakkabılar, hem renk skalası hem de kadife bağcıklarıyla en çok arzulanan olmaya hak kazandılar. İngiliz ayakkabı tasarımcısı Olivia Morris'in, 1886 yılından bu yana Oxford ayakkabı kompentanı olan Grenson markasıyla ortaklaşa tasarladığı bu nefis parçalara sahip olmak zaruri.

"Trendler nereye ben oraya" diyerek şort giyiyorsanız bir öneri: Şortları gladyatör sandaletlerle giyip de herkes gibi olmaktansa, Oxford ayakkabılarla bir araya getirin. Hatta şoset çoraplarla tamamlayın.

PS. Son zamanlarda karşılaştığım en etkileyici maskülen görüntü, Marion Cotillard'ın L'Officiel'in Ağustos sayısında yer alan çekiminden:

No comments:

Post a Comment