23/08/2009

İş 'aşk'ı

Bugün, kafamdaki koyu lacivert düşünce bulutlarını dağıtmak üzere yollara düştüm. Hedefim, Galatasaray ve Galata'da gezilmesi/yazılması gereken yerleri ziyaret etmekti. Lakin, işle aşkı birbirine karıştırınca endamını aşağıda gördüğünüz elbiseye sahip olmuş bir halde buldum kendimi.


İş tanımı: Butik, cafe, restoran gezmesi.
Aşk tanımı: Butiklerde şahsımı ayartmaya çalışan elbiselerden birine anında tav olmak.
Suç aleti tanımı: Omuz ve bel kısmında yer alan fiyonklar ve ekstra hacimli omuzlar.


Nicedir hakkında birçok yazı okuduğum Tabe Kıyamet'te keşfettim bu şaheseri. Üzerime geçirdiğim andan itibaren aklımdan tek bir cümle geçti: "Yaz hiç bitmesin!"
Türkçe meali 'kıyamete kadar' olan Tabe Kıyamet, Çukurcuma'da Fransız Sokağı'nın arka çıkışında konuşlanmış. Küçücük bir mekan olmasına rağmen akıl çelici birçok ürün barındırıyor. Vintage elbiselerin farklı dönemlere atıfta bulunan çeşitleri mevcut. Butiğin dört ortağından Müge Büyüktalaş, buradaki her bir ikinci el ürünü nasıl özenle seçtiklerini anlattı uzun uzun. Zaten giysilerin pir-ü paklığı gözden kaçacak gibi değil. Fiyatların, cepte yangın çıkaran türden olmaması da sevindirici. Elbiselerin fiyatları, 120-360 TL arasında değişiyor. Her birine ayrı bayıldığım gözlüklerin fiyat aralığıysa 35-60 TL.





Ölüm bizi ayırana dek kalbim senindir çiçek desenli kırmızı elbisem!

No comments:

Post a Comment