01/10/2009

Sessiz ve derinden

Rojin Aslı Polat, yüksek desibelli tasarımların yaratıcısı değil. Butiğinden içeri girdiğinizde kişilikli ve vakur giysilerle göz göze geliyorsunuz. Kulak kabarttığınızda bu tasarımların hep bir ağızdan fısıltıyla 'Elegans' dediklerini duyuyorsunuz. Tıpkı yaratıcıları gibi onlar da müstesna olduklarını ilk bakışta hissettiriyorlar. Modanın ehli bir tasarımcının üretimi oldukları her hallerinden belli oluyor. Polat'ın dekonstrüktif formları minimalist detaylarla buluşturan tasarım dili, tarzının sırrını çözmüş her kadının kalp atışlarını hızlandıracak türden.



Topağacı'nın gözden ırak bir köşesinde açılan bu tasarım vahası, adeta sizin onu arayıp bulmanızı istiyor. "Çok ortada olmasından daha iyi ve özel" diyor Polat. Mekanın göz yormayan ve geleni sadece kıyafetlere odaklanmaya iten yalın ama bir o kadar da cezbedici bir dekorasyonu var. Polat, buranın iç dekorasyonu konusunda yakın arkadaşı olan Beymen'in kreatif direktörü Murat Türkili'den büyük destek gördüğünü anlatıyor. Her giysinin tavana monte edilmiş askılarda salınıyor olması, onlara bir an önce sahiplerinin vücuduna kavuşmak istiyorlarmış gibi bir hava veriyor. Girişteki smokin mini elbise Marlene Dietrich'vari bir kadının çıkagelmesini umuyor. Patlıcan moru ipek tulumsa, stilettolarının üzerinde kendinden emin adımlarla yürüyen bir kadını bekliyor.


Polat, giysilerin formlarıyla oynamaktan çok hoşlanıyor. Tek bir elbisesini 7 farklı şekilde giyebilen bir kadından söz ediyoruz. Bunda, kendi markasını kurmadan önce 8 yıl boyunca Derishow Delight'ın tasarım ekibinin başında olmasının da etkisi var şüphesiz. Beymen Academia'nın efsanevi yarışmalarının 1992 yılında gerçekleştirilen ilkinde birincilik ödülü almış olması da Polat'ın tasarım geçmişinin gücünü kanıtlıyor. Yarışmanın ardından Beymen Academia ve erkek koleksiyonlarının tasarımlarını yapma fırsatına da sahip olmuş. Türkiye'nin en prestijli iki markasının tasarım ekibinde çalışması Polat'ın hem kendi tasarım patikasını bulmasına hem de Türk kadınının moda algısını anlamasına yardımcı olmuş.


Polat, dünya üzerindeki her kadının olduğundan zayıf görünme kaygısı taşıdığını bildiğinden kadınları ince gösteren kıyafetler tasarlama konusunda uzman. Akışkan formlu gece elbiseleri, birden fazla şekilde giyilme özelliğine sahip. Hazır giyim koleksiyonunun yanında kişiye özel dikimler de yapıyor ve bu konuda oldukça hassas davranıyor. İstenen kıyafeti tasarlamaya başlamadan önce müşterisini yakından tanımak için onun hangi filmleri sevdiğinden, hangi çiçeklerden hoşlandığına kadar birçok konu hakkında fikir sahibi oluyor. Böylece, tam anlamıyla kişinin zevkine ve karakterine uygun giysiler tasarlıyor.


Rojin Aslı Polat imzası taşıyan tasarımları kendi butiğinin yanında Beymen Blender ve Midnight Express mağazalarında da bulabilirsiniz.

Av. Süreyya Ağaoğlu Sok. Hatay Apt. No:41/A Topağacı-Teşvikiye

0212 296 92 88

(Time Out dergisinin Ekim sayısında yayınlanmıştır)

1 comment:

  1. murat türkili hayranlarındanım, iş nedeniyle tanışma şansım da oldu, fenomen:)
    butiğin topağacında olması, buradaki görseller ve murat türkili artı puan referanslar.
    merak ettim, gidip bakıciim:)

    ReplyDelete