29/04/2009

Çıtı pıtı çiçekler



Bahar gelmemekte ısrarlı. Halbuki hepimiz onu bekliyoruz sabırsızlıkla. "Gelse de güneşin ışıkları erkenden odamızın penceresinden içeri girip bizi uyandırsa, neşe içinde çiçekli elbiselerimizi babetlerimizle giyip sokağa çıksak" diyoruz.
Fakat gözyaşı döken bulutlar gitmek istemiyorlar ne yazık ki.
Ben de Cacharel'in koleksiyonuyla baharı gelmesi için kandırmaya karar verdim. 50. yıldönümü şerefine 70'lerin Liberty desenli best of collection'ını yeniden üreten marka, bahara çağrı yapmak için birebir. Ey bahar, bu eşsiz desenlere karşı koymak mümkün mü sence? E hadi gel artık!




"Liberty deseni de ne?" sorusuna cevap arayanlara: Minicik çiçeklerden oluşan Liberty desenlerinin büyükbabası Arthur Liberty. 1875 yılında Londra'daki Regent Street'te açılan Liberty mağazasının alamet-i farikası Liberty desenli kumaşları olur. Müşterileri arasında Oscar Wilde ve Paul Poiret'nin bulunduğu bu mağaza, halen hizmet veriyor. Arşivinde 40.000'in üzerinde Liberty desenli kumaş bulunan mağazanın yeni ziyaretçileri arasında Chanel, Junya Watanabe ve Nike gibi markalar bulunuyor.

No comments:

Post a Comment