25/04/2009

Kırmızı balonun yolculuğu

Bu balonların birdenbire pencerenin önünde belirmelerini ve beni çoook uzaklara götürmelerini düşlüyorum. Bekliyorum bekliyorum gelmiyorlar. Ben de Sofia Coppola'nın Miss Dior Chérie parfümü için çektiği reklam filmini izlemeye karar veriyorum. Yukarıda görmüş olduğunuz kare de The Virgin Suicides, Lost in Translation ve Marie Antoinette gibi şaheserlerin yaratıcısının reklam filminden. Miss Dior Chérie'nin Paris'te bir gününü nasıl geçirdiğini izlerken Brigitte Bardot'nun 'Moi, je joue' şarkısını dinleyince insanın içinde mis kokulu lilyumlar açmış gibi oluyor. Hemen ardından 1964 yapımı kısa film Le Ballon Rouge izlenince günün birinde balonun birinin camınızı tıklatacağına dair inancınız artıyor.

Yalnız ben değil, moda da çok seviyor balonları. Vogue China'nın Nisan sayısında yer alan Solve Sundsbo'nun balonlu moda çekiminden kareler:



Sıra geldi geçmişte yayınlanmış olmasına rağmen hafızama post-it'le yapıştırılmış gibi duran bir moda çekimine. Ellen von Unwerth'in Vogue Italia'nın Haziran 2007 sayısı için çektiği 'Pure Wonder' adlı enfes hikayeden karelere buyrun:



2 comments:

  1. birazcıkta bunlara bakmak lazım galiba :
    http://www.trendhunter.com/photos/14068

    ReplyDelete
  2. enteresanlar gerçekten balloon couture :)

    ReplyDelete