12/03/2009

Drama (Mc)Queen



Güzellikle ilgili kafanızdaki tüm verileri silin. Alexander McQueen, Paris Moda Haftası’nın en fantastik ve avangard şovunu sunarak bunu yapmamızı istedi bizden. Ekonomik kriz, McQueen’in hayal dünyasının kapısının önünden bile geçmedi sanırım. Koleksiyonu da moda şovu da öylesine uçuk fikirlerle doluydu ki gözlerim gördüklerine inanmakta güçlük çekti.



‘Horn of Plenty’ adını verdiği koleksiyonunu bir yığın siyaha boyanmış çöpün etrafında sergiledi. Tüketime dayalı bir sektörün içindeyken tüketim canavarını bundan daha iyi bir şekilde eleştirmek olamazdı bence.
Dev kaz ayağı desenleri, abajur şapkalar, apartman topuklu çizmeler ve şaşırtıcı kesimler koleksiyondaki abartı ve teatralliğin göstergesi oldu. Peki ya modellere palyaço görünümü veren o kıpkırmızı rujlara ne demeli? “Show must go on” diye düşünmüş olmalı McQueen. Bunun için de krizi hiç düşünmeden uçlarda gezinen abartılarla dolu bir koleksiyonla karşımıza çıkma cesaretini göstermiş. Tıpkı, Christian Dior’un 1947 yılında tam da savaş sonrası yokluk devam ederken ‘New Look’u icad etmesi gibi. McQueen'in koleksiyonunda Dior’a atıfta bulunan kaz ayağı deseninin ve New Look'u anımsatan silüetlerin olması şaşırtıcı değil.


McQueen'in Dior'un 'New Look'una selamı var

No comments:

Post a Comment