27/03/2009

Print Maestro

Matthew Williamson tarzının özeti patlayan renkler ve göz alıcı desenler aynı karede

Geçtiğimiz kış Comme des Garçons'un Rei Kawakubo'su H&M için koleksiyon hazırladığında küçük dilimi yutmuştum. "Bu günleri de mi görecektik? En avangard marka bile high street markaların şahı H&M'le işbirliği içine girerse sonumuz ne olacak?" sorularını sorup durmuştum kendi kendime. Pudra renk kraliçesi Stella McCartney, şişkin ego Karl Lagerfeld, sürreal kahramanlar Viktor&Rolf ve panter adam Roberto Cavalli, H&M'e özel 'mass' işler üretebilirlerdi de Rei Kawakubo'yu aklım almamıştı. En 'niche'le en 'mass'i aynı karede hayal edememiştim sanırım.



Elektrik mavisi bu pantolon-ceket takım beni çarptı :)

Yaz sezonu için H&M'le aynı yatağa girmeyi kabul eden tasarımcı desen ustası Matthew Williamson oldu. Williamson'ın canlı renkleri ve egzotik desenleri H&M için hazırladığı koleksiyonda da gözlere bayram ettiriyor. "Colour is one of the defining aspects of my signature style. I focussed on the iconic peacock motif seen across my collections to develop a palette of blues, chartreuse and emerald. The spirit of the collection is both covetable and precious" buyurmuş tasarımcı.

Matthew Williamson for H&M 23 Nisan'da dünya çapında 200 H&M mağazasında satışa çıkıyor. "Ya kaçırırsam" diye üzülenlere 14 Mayıs'ta plaj kıyafetleri ağırlıklı bir koleksiyonun daha H&M raflarında yer alacağının müjdesini vereyim.



Williamson'ın sözünü ettiği tavuskuşu deseni

No comments:

Post a Comment