09/05/2009

Cool'un olayım!

Stockholm uzun zamandır gidilmesi, görülmesi, gezilmesi, hafızaya görüntüler kaydedilmesi gereken şehirler listemde yer alıyor. Son birkaç aydır en yakın arkadaşlarımdan birini benden çalmış olsa da uzaktan uzağa sevmeye devam ediyorum bu şehri. Serde aşk olunca sesimi çıkaramıyorum. Lakin Stockholm tamamen elimden alırsa arkadaşımı o zaman hislerimi bir kez daha kontrolden geçirmem gerekebilir. Şimdilik aşkın ulviliğine ve şehrin inanılmaz tarzlarına hürmet göstermeyi uygun görüyorum.

İskandinavların güzelliği malumunuz. Stockholm’u daha da güzel kılansa bu güzel insanların müstesna tarzları. Buradaki tarz kelimesinin büyük puntolarla okunması gerekiyor. Çünkü Stockholm ahalisinin şaşırtıcı derecede yaratıcı ve cool stillere sahip olmak gibi bir mahareti var.







Hizmette sınır tanımayarak ismine ve konseptine bayıldığım Stockholm'deki bir otelden de haberdar etmek istiyorum sizleri: Story Hotel. Websitesinde Super Squeeze, Meet N' Sleep, Just Large gibi isimleri bulunan otel odalarının krokileri var. Yatakların üzerinde sahibinin esprili fotoğrafı sizi karşılıyor (see below). Bu öykü oteliyle ilgili en çok hoşuma giden şeylerden biri websitesinde 'Ok, I'm ready for your comments' adlı bölümde yayınlananlar. İşin güzel yanıysa eleştirel yazılara bile yer verilmesi. Mesela, "The mattress is too soft, I have a big pain in my back and kidneys" diyen de, "Only transparent curtains in the bathroom- office across the street may 'enjoy' the view if I switch on the lights" diyen de var :)





No comments:

Post a Comment