24/05/2009

Yetenekli Bay Koto

Güney Afrika asıllı İngiliz fotoğrafçı Koto Bolofo'nun websitesinden içeri adım attığınız anda sağnak yağış şeklinde bir kreativiteye yakalanıyorsunuz. Her tıkta başka bir kolajla karşılaşınca insanın siteyi terk edesi gelmiyor. Kolajları incelerken ilham avcılığı yapmak da kolaylaşıyor. Zira, farklı farklı detaylardan oluşan kolaj sokakları büyük ilham bulvarlarına çıkabiliyor.
Koto Bolofo, Vogue Italia, Vogue Nippon gibi prestijli dergilerin yanı sıra Hermes, Burberry ve Alberta Ferretti gibi büyük markalar için çalışmış bir isim. Tüm bunlar yetmemiş bir de moda tasarımcılığına girişmiş.
Bolofo'nun Elsa Schiaparelli ve Moschino'nun ilk yılları ilhamlı sonbahar-kış '09 koleksiyonunda kayda değer parçalar bulunuyor. Schiaparelli ve Moschino'ya has oyunbaz ve mizahi dokunuşlar, giysileri sıradışı kılıyor. İçine antika fotoğraflar yerleştirerek tasarladığı şeffaf naylon 'Memory Cape' harikulade. Bolofo, bu fotoğrafların tümünü bir antikacıda bulmuş ve Viktoryen dönemdeki bir geleneği de böylece keşfetmiş. Bu geleneğe göre, insanlar birbirlerinin evlerine gittiklerinde salonlarına 'calling card' adı verilen fotoğraflarını bırakırlarmış. Böylece, eve gelen misafirlerin kimler olduğu bilinir ve onların da bir ziyareti hak ettikleri unutulmazmış.












Memory cape

Wonderland Magazine'in blogunda yer alan röportajından Bolofo'nun fotoğrafçılığa yaklaşımına dair bir vecize:
❝BEFORE EVEN BEGINNING TO TAKE A PICTURE,I FIND AN IDEA IN ONE’S HEAD AND THINK IT OVER IN “MOTION”LIKE FILM DIRECTORS. MY BRAIN SEARCHES FOR CHARACTERS IN THE LABYRINTHS OF MY MIND. ONCE THAT IS ESTABLISHED THE GOAL WITH MY CAMERA IS TO ACHIEVE A TIMELESS PHOTOGRAPH WHICH HAS AS EMOTIONAL QUALITY TO ONES EYE AND NOT PRODUCE A PIECE OF THROW AWAY ART.❞

No comments:

Post a Comment